torstai 29. syyskuuta 2011

Pampulahuivi

Pom pom multi - langasta valmistui parissa illassa tällainen hauska huivi. Tästä tuli tosi hauska ja oli mukava ja nopea tehdä! Puolitoista kerää meni suunnilleen, joten lankaa jäi vielä saman verran.  Ainoastaan lankojen päättely oli hankalaa, toivottavasti pysyy ettei lähde purkautumaan. Mulla ei ollut valokuvausapua paikalla joten pahoittelen kuvan kehnoa laatua..



maanantai 26. syyskuuta 2011

Hyrrä-patalapun ohje

Tässä tulee nyt sitten vihdoinkin ohje patalappuun. Ohje voi olla vähän suurpiirteinen (niinkuin tekijänsäkin). Olen hieman muunnellut sitä alkuperäisestä. Jos on jotakin epäselvää niin laittakaa vaan kommenttia. Laitan paljon kuvia, ne kertovat monesti enemmän kuin tuhat sanaa! :)


Siis asiaan...


Tarvikkeet: Novita Wool kaksinkertaisena kahta haluamaasi väriä (tässä punainen ja valkoinen), virkkuukoukku nro5.


Huomioitavaa: Virkkaa aina silmukan takareunaan, (etureuna muodostaa työhön spiraali-kuvion).


Aloitus: Tee lankalenkki sormen ympäri, virkkaa lenkkiin 6 ks. Kiristä "häntälangasta" rengas umpeen, niin ettei jää reikää aloitukseen.


Virkkaa sitten ensimmäiseen silmukkaan 1 ks ja 1 p. Sen jälkeen 2 p jokaiseen silmukkaan kierroksen ajan.


Huom! Älä tee koskaan kierroksen alussa ketjusilmukkaa vaan jatka suoraan seuraavan kierroksen silmukoihin virkkausta niin työ lähtee etenemään spiraalina. (Kierroksen vaihtumiskohta ei ole tarkkaa tässä työssä.)


Jatka työtä spiraalina, harvenna lisäyksiä koko aja työn edetessä. (lisäys = 2 p samaan silmukkaan)


Tee nyt kolmannella kierroksella: 2p samaan silmukkaan kolme kertaa, neljänteen silmukkaan 1 p. Neljännen kierroksen alussa 2p samaan silmukkaan kaksi kertaa, seuraavaan 1 p. Harvenna lisäyksiä neljännen kierroksen aikana niin, että se tulee enää joka toiseen silmukkaan.


Tässä kuva miltä työn pitäisi alussa näyttää, silmukan etureunat alkavat muodostaa spiraali-kuviota:


Tarkista, että työ lähtee levenemään tasaisesti, ja lisää tai vähennä lisäyksiä sen mukaan.


Neljännellä kierroksen alussa lisäys tulee joka 4. silmukkaan, lopussa joka 5. silmukkaan.


Kun olet virkannut noin 4 kierrosta, jatka työtä pp:llä. Tässä vaiheessa lisäys joka 5. silmukkaan. Kun olet virkannut noin puoli kierrosta harvenna lisäyksiä joka 6. silmukkaan.


Työ näyttää nyt tältä:




Jatka työtä pitkillä pylväillä noin 3 kierrosta, kunnes patalapun halkaisija on noin 22 cm. Katkaise ja päättele langat.


Ota valkoinen lanka yksinkertaisena ja aloita tekemään spiraalikuviota keskeltä aloittaen seuraavasti: Laita virkkuukoukku oikealta puolelta työn läpi siitä mistä virkattujen silmukoiden etureuna aloittaa spiraalikuvion, vedä lanka oikealle puolelle. Ala virkkaamaan ketjusilmukoita työn läpi silmukoiden atureunoja myötäillen löyhästi. Muista tehdä löyhää, ettei ala kiristämään!




Nurjalta puolelta näyttää tältä:




Kun jäljellä on enää ulkoreuna, ota työhön mukaan toinenkin valkoinen lanka. Ulkoreuna tehdään siis kaksinkertaisella langalla piilosilmukoilla virkaten. Muista edelleen tehdä löyhää!




Kun olet tehnyt ulkoreunan loppuun, virkkaa ketjusilmukoita 9-10cm. Jätä pitkä häntä kun katkaiset langan. Ompele ketjun pää työhön kiinni alla olevan kuvan osoittamalla tavalla muodostaen samalla ripustuslenkin.




Halutessasi pujottele vielä langat ketjusilmukoiden läpi niin ripustuslenkki ei pääse käytössä venymään.




 Päättele langat ja höyrytä. Valmis patalappu!





keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Monenlaista puuhaa...

Nyt on hetki vierähtänyt viime kirjoituksesta. On ollut inspiraatiota jos jonkinlaista! Löysin mieluisia verhokankaita ja olen innostunut ompelemaan verhoja vihdoin ja viimein. Kolme verhoa valmiina, neljäs aloitettu. Kaiken kaikkiaan viisi pitäisi saada valmiiksi. Ja varmaan vielä sohvatyynynpäällisiäkin olisi kivä tehdä väreihin sopivia...


Sitten näin Käsistä karannut - blogissa ihanan pipon, jonka tekijä oli nimennyt "vaahtopääksi". Oli aivan pakko heti tehdä itsellekin pipo tuolla ohjeella, niin ihana se mielestäni oli. Pipo on valmis, teen vielä lapaset ja ehkä vähän vielä tuunaan pipoa, laitan sitten kuvan koko setistä, kun se on valmis. Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrysta.


En toki ole unohtanut patalappu-ohjetta. Anteeksi vaan niille jotka ovat sitä odottaneet, kun kestää näin kauan. Hyvällä mallilla on sekin ja seuraava postaus on sitten se ohje! (Mä oon vähän tällainen että innostun yhtäkkiä jostain uudesta ja sitten onkin monta työtä kesken...) Tilkkujakaan ei oo montaa syntynyt viime postauksen jälkeen, 15 vasta valmiina.


Ai niin, olen taas yhden uuden käsityökirjan omistaja. Tilasin Neulomolaisten tekemän sukkakirjan Varresta varpaisiin. Kirjassa on paljon ihania sukkaohjeita jotka odottavat toteutumista! Suosittelen muillekin aiheesta kiinnostuneille!