lauantai 31. joulukuuta 2011

Rinsessat

Tämän vuoden viimeinen postaus on joululahjaksi tekemäni Rinsessa-kämmekkäät. Ohje löytyy täältä. Tein kämmekkäät lahjaksi kiitokseksi työkaverilleni joka ulkoilutti koiraani reissussa ollessani eikä huolinut maksuksi mitään.Näiden tekemisen aloitin Rovaniemen matkallani matkakäsityönä ja viimeistelin kotona ennen joulua. Mukava ohje ja joutuisa neuloa. Tein hieman ohjetta soveltaen 2,5 mm puikoilla ja Dropsin Alpacasta, väri 3770 tumma roosa. Kuvissa väri on vähän vääristynyt. Arvioin koon oman käden mukaan ja ilmeisesti tuli sopivat ja mieluisat. :)



Toivottelen kaikille lukijoille oikein hyvää ja onnekasta uutta vuotta 2012!

lauantai 24. joulukuuta 2011

Rauhallista Joulun aikaa!

Tässä esittelyssä joulukortti, jollaiset lähetin ystäville ja sukulaisille. Korttiin tuli varmasti monelle tuttu loru, joka on joulumuisto lapsuudestani. Tämä on aina ollut mun lempi joululoru! :)


Pikku peikko takkutukka,
pitkä häntä, risa sukka.
Istuu, itkee kannon päässä, 
pienet varpaat aivan jäässä.
Tuli tonttu, parsi sukan, 
selvitteli takkutukan.
Antoi vielä villatakin,
sekä päähän tonttulakin.
Pikku peikko tupsutukka, 
pitkä häntä, ehjä sukka.
Istuu, nauraa kannon päässä, 
eipä ole varpaat jäässä!



 Oikein ihanaa ja rauhallista Joulua kaikille!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Ristiäislahja

Olin muutaman päivän reissun siskoni luona Rovaniemellä ja vihdoin pääsin katsomaan reilu kuukausi sitten syntynyttä poikavauvaa. Oli ihana reissu ja tuli nähtyä paljon muitakin sukulaisia. Juhliakin reissuun mahtui! Pienen pojan ristiäisiä vietettiin sekä hänen isosiskonsa synttäreitä. Ristiäislahja oli tällä kertaa itse tehty. Neuloin pojalle pienen pupun. Pupun korkeus on noin 20 cm.


Lankana on Novitan Wool ja 2,5mm puikoilla neuloin. Ohje löytyy Unileluja, pehmoeläimiä ja nukkeja - kirjasta, jonka lainasin kirjastosta. Tuossa kirjassa on kyllä tosi paljon ihania ohjeita joten harkitsen sen ostamista itselle.

Kortin tein myös itse. Kortin takana on teksti (jostain lainattu):  Hellin käsin kantakaa, suukko lämmin antakaa. Syliin usein sulkekaa, yhdessä näin kulkekaa.

Tällainen paketti siis lähti pojalle ristiäislahjaksi:

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukoristeita

Viime päivityksestä onkin vierähtänyt aikaa kun en ole saanut aikaiseksi blogiin kirjoitella...
Aiemmin suoritin arvonnan jossa oli palkintona pieni jouluinen yllätys. Voittaja oli Lankakeiju. Palkinnoksi hänelle lähetin kaksi neulomaani joulupalloa, joulusuklaata ja itsetehdyn joulukortin.

Noita joulupalloja olen muutaman neulonut, kuviot omasta päästä, pallon ohje löytyi dropsin sivuilta.

Osallistuin Novitan neulomossa joulukoristevaihtoon ja nyt saa julkaista kuvia kun vaihto on jo ohi. Lähetin vaihtoparilleni tuollaiset samanlaiset joulupallot ja itse sain Kirppulilta ihanan huopaisen sydämen sekä kaksi enkeliä.

 Enkeleiden selkäpuolella oli kivana yksityiskohtana napit
Kiitos Kirppuli, nää on ihanat! :)

Tässä pari joulupallomallia vielä mitä olen neulonut. Yksi tähtikuvioinen:
Ja yksi missä on teksti jouluiloa ja sydän erottaa sanan alku ja loppukirjaimen:


Muitakin töitä on valmistunut viime postauksen jälkeen. Niistä vähän myöhemmin.