keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Pitkästä aikaa

Ei ole tullut pitkään aikaan blogiin kirjoiteltua, jotenkin on vaan jäänyt...
Käsitöitä ole kuitenkin tehnyt tasaiseen tahtiin ja jotain on valmistunutkin. Kaikkia en vielä kuitenkaan esittele täällä kun ovat lahjaksi menossa, laittelen sitten sitämukaa kun lahjat ovat vaihtaneet omistajaa. :)

Jotain sentään voin täälläkin esitellä, nimittäin perus lapaset vauvalle. Piti tehdä Joonalle uudet, kun entiset katosivat kirjastoreissulla... Lanka on Woolia ja silmukoita varressa 44 ja kämmenosassa 36. Näistä tuli hyvät kun varret on niin pitkät että yltää kyynerpäihin asti.



Viime viikolla tuli pitkästä aikaa kokeiltua servettitekniikkaa. Liukaspintaiseen peltirasiaan ei ensin meinannut tarttua, niinpä kokeilin että ensin laitoin lakkaa purkin kylkeen ja "liimasin" kuvion siihen ja sitten vielä lakkakerros päälle niin johan tarttui. En tiedä olisko joku toisen tyyppinen lakka ollut tähän materiaaliin parempi mutta kaapista sattui löytymään vanha lakkapurkki joka vielä oli käyttökelpoista niin käytin sitä.



Sitten vähän fiksailin tuota aiemmin neulomaani tunikaa, jossa minua häiritsi löysät käsiaukot. Lankavakka kommentissaan ehdotti kumilangan pujottamista aukon reunaan. Sitä kokeilin ja hyvä tuli! Nyt asettuu nätisti hartioille ja olen jo tunikaa parina päivänä päällä pitänyt. Kyllä tätä sittenkin tulee varmasti pidettyä vaikka aluksi en niin tästä pitänyt. :)



Lopuksi esittelen hauskat tennarisukat, jotka neuloin itselleni. Näiden ohje löytyy Novitan sukkalehdestä, lankana 7 veljestä. Nää on tosi kivat kotisukat ja ovat olleet kovassa käytössä siitä asti kun valmistuivat!



Siinäpä sitä asiaa jo olikin... Oikein ihania syyspäiviä kaikille blogini lukijoille!

3 kommenttia:

  1. Sinäpä olet ollut ahkerana. Ihanat nuo tennarisukat! Tytär on mankunut noita sukkia itselleen, pitäisi vaan joskus neuloa. Hauskaa syksyä myös sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Saat kyllä tehä mun kans niitä virkkausmerkkejä, kun tuut. Mua jotenki jännittää sen kokeilu vähä turhan paljon. :) Ihania töitä oot tehny. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Neule-Kirppu: Ei muuta kuin sukat puikoille vaan! Nuo tennarisukat on loppujen lopuksi helpot ja nopeat neuloa. Oon tykännyt sukista, mutta niin on myös kohta puolivuotias ryömimään opetteleva poikani joka on jatkuvasti kiskomassa nauhoista! :) Tikuzin: Virkataan sitten yhdessä kun nähdään! :)

    VastaaPoista