perjantai 6. tammikuuta 2012

Pipo ja lapaset miehelle

Nyt on valmistunut pipo ja lapaset rakkaalle aviomiehelleni. Lankana Dropsin Merino extra fine, väri 08m vaalea beige. Pipo valmistui jo joulun pyhinä ja on ollut siitä asti käytössä. Lapaset valmistui pari päivää sitten. On oikein onnistunut setti ja saajalleen mieluinen. Pipoki on tällä kertaa juuri sopivan kokoinen ja hyvin istuva, samoin lapaset.


Pipon ohjeen löysin Dropsin sivuilta. Tein pipon pienemmän koon ohjeella, vaikka mieheni päänympärys vastasikin isomman koon ohjetta, ja piposta tuli täydellisen sopiva. Tein vielä 3,5mm puikoilla vaikka ohje on 4mm puikoille. Näköjään riippuu ihan käsialasta tuo silmukkamäärä. Olen sen ennenkin monissa ohjeissa huomannut! Tässä vielä pipo saajansa päässä.


Lapasten mallin keksin ihan itse. Mielestäni pystyraitakuvio sopi pipon kaveriksi hyvin. Ja kun saaja halusi yksiväriset, tein sileän neuleen väliin helmineuleraidat. En halunnut tehdä ihan tavallista sileää neuletta. Silmukoita näissä on varressa 44 ja kämme osassa 45. Näistäkin tuli juuri sopivan kokoiset.


Tuo Merinovilla-lanka on kyllä aivan ihanan pehmeää ja lämmin myös. Sopii hyvin myös herkkäihoisille. Olen nyt vallan ihastunut siihen materiaalina. Aiemmin itselle tekemäni pipo ja lapset merinovillasta ovat olleet käytössä ja aivan ihanan lämpimät ja pehmoiset. Myös vauvan tilkkupeitto on tehty merinosta. Olen muuten saanut senkin työn valmiiksi. Varmaan pian esittelen peiton täälläkin. En ollut aluksi aivan tyytyväinen peittoon mutta eiköhän se kelpaa.. Siitä sitten myöhemmin tarkemmin!

3 kommenttia:

  1. Kaunis setti. Hillitty kuvio sopii kauniisti tuohon lankaan.

    VastaaPoista
  2. kaunista jälkeä! Mahtaisitko voida laittaa linkin dropsin ohjeeseen? Kiitos.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Huopatossunen ja Sikuriina! Linkki pipon ohjeeseen on tuossa tekstissä "Dropsin sivuilta"- sanojen takana... :)

    VastaaPoista