maanantai 9. tammikuuta 2012

Tilkkupeitto vauvalle

Tässä se nyt vihdoin on, tilkkupeitto vauvalle! Kokoa peitolla on noin 73 x 97 cm.

Kun elokuun alussa sain tietää olevani raskaana, halusin heti alkaa takemään vauvalle tilkkupeittoa. Ajattelin että peitolla on paljon pidempi käyttöikä kuin vaatteilla ja keväällä syntyvä vauva ei juuri villavaatteita tarvitsekaan.Niinpä heti sopivan ohjeen löydyttyä marssin lankakauppaan ostamaan peittotarvikkeita.

Tein peiton tällä ohjeella mutta lankana minulla oli Dropsin Baby Merino kaksinkertaisena. Väreinä luonnonvalkoinen, turkoosi, vaalea liila ja vaalean vihreä. Aivan unelman pehmeä lanka, kuin pumpulia sormissa hypistelisi.Minun tilkuistani tuli hieman pienempiä kuin ohjeessa, joten tein yhden rivin molempiin suuntiin enemmän kuin ohjeessa. Päätinkin että teen niin ison peiton kuin lanka riittää. Ja tähän se riitti juuri ja juuri ja on ihan passelin kokoinen. Luonnonvalkoista lankaa tosin kävin jossain vaiheessa ostamassa lisää kun se loppui kesken. Kokonaismenekki luonnonvalkoista 8 kerää, muita värejä 2 kerää kutakin. Luonnonvalkoista lankaa ei jäänyt yli yhtään, vaan jouduin ulkoreunan virkkaamaan pienistä pätkistä joita yhdistelyssä jäi yli ja joita en onneksi ollut heittänyt pois. Sain kuin sainkin langan riittämään!


Hieman tuo reunus "liekottaa" ja tilkkurivit eivät ole aivan viivasuorassa linjassa, joten en ihan täydellisen tyytyväinen ole lopputulokseen. Tosin pari kertaa höyrytettyäni on reuna asettunut vähän siistimmin ja on nyt ihan ok. Ja jotta tilkkurivit olisi täysin suorassa, olisi välivirkkaus varmaan pitänyt tehdä jollain toisella tavalla. No ei tuo lopputulos nyt kuitenkaan niin huono ole että lähtisin sitä kuitenkaan purkamaan. Voi olla että vielä kostutan peiton ja pingotan sen niin ehkä saan siitä vielä siistimmän.2 kommenttia:

  1. Kaunis peitto ja taatusti ihanan pehmeä. Kyllä vauvan kelpaa köllötellä tuon ihanuuden alla / päällä :)

    VastaaPoista
  2. Kauniin peiton saa pieni päälleen!

    VastaaPoista