lauantai 7. toukokuuta 2011

Magic loop - tekniikan opettelua

Kävin joskus, ehkä noin vuosi sitten Poppelissa kurssin jossa opetettiin magic loop -tekniikkaa. Kurssin jälkeen ei tullut tehtyä tekniikalla muuta kuin ne harjoitustyönä tehdyt pienen lapsen sukat. Silloin muuten opettelin myös tiimalasikantapään, mutta en itse oikein tykästynyt tuohon kantapäähän, minun jalkaan se ei oikein istu niin hyvin kuin tuo "tavallinen" kantapää.

Nyt kuitenkin innostuin kaivelemaan kurssilta saadut ohjeet ja aloitin itselle tekemään sukkia turkoosin sävyisestä Fabel-langasta. Alku oli aika hankala ja kyllä siinä muutama ärräpää lensi kun alkuun tuntui että koko ajan oli langat solmussa ja puikko kippuralla. Mutta kyllä se sitten kun vähän matkaa oli saanut vartta tehtyä niin alkoi sujumaan! Nyt on sukat alkanut edetä ihan mukavaa vauhtia. Ihan kiva tekniikka, vaikka ei varmaan (ainakaan alkuun) sen nopeampi kuin sukkapuikoilla, mutta kivaa vaihtelua sukan tekoon. Ja mukava kun molemmat sukat valistuu yhtäaikaa!

Tältä siis näyttää sukantekele tällä hetkellä. Aloituksessa en hakenut langasta samaa värikohtaa vaan aloitin molemmat kerät siitä kohtaa mistä sattui tulemaan. Väriraidat saa tulla tarkoituksella eri kohtiin sukissa.


Kantapään teko tällä tekniikalla tuotti hieman päänvaivaa, mutta sain siihen apua Neulomosta. Kiitos Paprikalle neuvoista ja vinkeistä! Kuten kuvasta näkee, kantapäät on nyt tehty onnistuneesti. 

4 kommenttia:

 1. Mukavan näköiset sukat on tulossa :). Minä teen kaikki parilliset työt magic loopilla niin ei tarvitse laskeskella silmukka- ja kerrosmääriä kun tekee toista.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset sukat tosiaan tulossa:) Väri on ihana!
  Minä en ole jaksanut opetella tuota tekniikkaa.. Pitäisi varmaan:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Huopatossunen ja Lila! Kannattaa kyllä opetella tuokin tekniikka. On kiva kun sukat valmistuu samaa tahtia, ei tarvitse tosiaan mittailla ja laskea kierroksia kun kaikki kavennuksen ym tulee automaattisesti samaan kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Minä en sen jälkeen kun tuon tekniikan opettelin ole pahemmin sukkapuikoja käyttänyt.

  VastaaPoista