keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Sukattaa...

Nyt iski sukkainnostus pitkästä aikaa... Kesken on vielä se Rose Mohair-tunika ja siinä rinnalla nyt innostuin sukkia tekemään. Ja asiaan innosti myös se, että lankavarasroni on taas kasvanut yli äyräitten joten pitää niitä neuloskella vähän pois...
Tässä eilen valmistuneet sukat harmaasta Nallesta, jota pyöriskeli laatikossa yksi yksinäinen kerä. Väri on oikeampi tuossa alemmassa kuvassa.

Sukat on neulottu varpaista ylöspäin, ja ovatkin itseasiassa ensimmäiset näin päin neulomani sukat. Ihan kivaa vaihtelua sukkien neulomiseen! Sukissa on tiimalasikantapää joka istuu jalkaan yllättävän hyvin.
Ohje löytyi Novitan sukkalehdestä, silmukkamäärän muutin omaan käsialaani sopivaksi. En pidä näitä itselläni, en itseasiassa suunnitellut tekeväni erityisesti kenellekään, joten menevät tuonne valmiiden töiden koriin odottelemaan jospa ne löytävät joskus uuden omistajan. :)

Useimmissa Novitan sukkaohjeissa on muuten nuo silmukkamäärät ihan hurjia! Näiden sukkien silmukkamäärä on ohjeen mukaan lasten kokoon 30, ja tuli juuri sopivat 38 numeroiseen jalkaan. Ja tähän törmään tosi usein novitan ohjeiden kohdalla.. Eikä mun käsialani niin löysää ole että ero olisi näin huomattava ohjeiden tiheyteen... Ihmetyttää vaan...

Nyt on puikoilla jo uudet sukat, vähän värikkäämmät... :)

5 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä Novitan ohjeista, aika tavalla liioittelevat mm. langan menekissä.

  Kauniit sukat olet tehnyt :).

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä myös novitan ohjeista. En tajua niitä silmukkamääriä, millä ihmeen tavalla ne on mitattu. Myös lankaa en saa menemään niin paljon kuin ohjeessa mainitaa. Kauniit sukat olet kilkutellut.

  VastaaPoista
 3. Sievät sukat! Määkin aattelin selata sitä sukkalehteä ja toivottavasti sieltä löytyy mulle jotain kivaa, mitä kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  VastaaPoista