sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Valmis arkku

Nyt on kuluneen kahden vikon aikana arkku saatu maalattua valmiiksi, ja patalappuvaihdon patalaput ovat valmistuneet ja matkanneet uudelle omistajalleen. Niihin palataan myöhemmin, mutta tässä nyt siis arkku uudessa ulkoasussaan.


Oli tosi mukava projekti tämä arkku, ja ihan uutta minulle. En ennen ole mitään huonekaluja maalaillut. Onneksi minulla oli mieheni apuna joten aika hyvin hommasta selvittiin!


Arkku on maalattu valkoiseksi Helmi-kalustemaalilla, väri listanvalkoinen ja puolihimmeä. Siihen tehtiin ihan pinnallinen hionta, ei poistettu kokonaan vihreää väriä, kun oli peittävä maali. Pohjalle ensin pohjamaalia kahteen kertaan ja sitten maalaus kahteen kertaan. Ihan vähän kuultaa vielä tummaa läpi mutta en jaksanut enää kolmatta kertaa maalata. Sisällä sitä ei huomaa, mutta ulkona luonnonvalossa näkee että ei ihan täysin peittävä ole vielä. Kolmas kerros maalia olisi peittänyt varmasti kaikki loputkin, mutta meidän mielestä on ihan hyvä näinkin. Pinta saa ollakin tuollainen "elävä" tällaisessa puuarkussa. Pääasia että vihreä väri erotu.


Kansi on hiottu kokonaan vihreästä väristä puhtaaksi, ja sitten vahattu Maston Woodmix Clou- puuvahalla, väri Pähkinäpuu. Vaha jättää puun syykuviot näkyviin. Siitä tuli tosi hyvän värinen. Vahakin on laitettu kahteen kertaan. Ekalla kerralla tuli vähän mokailtua eikä vaha tullut tasaisesti, mutta aika hyvin saatiin korjattua kun tehtiin välihionta ja toiseen kertaan vaha päälle.


Tää onnistu loppujen lopuksi tosi hyvin, ja olen tosi tyytyväinen vaikka ei ihan ammattilaisen tekemää vastaakaan!


Tässä siis arkku koko komeudessaan, (kannen väriä ei tässä kuvassa hyvin erota):


Tässä kuva kannesta, tästä näkee hyvin värin ja pinnan "elävyyden": Sitten vielä innostuin vahaamaan pienen laatikoston, jossa säilytän koruja. Olin niin innoissani etten muistanut kuvata sitä ennen vahausta. Se oli siis vaalean puun värinen. Nyt on siis pähkinän värinen.Vahaa jäi vielä, ja mieleni tekisi vielä vaalen puun väriset peilin karmit sutaista... Saas nähdä missä välissä ehtii...

2 kommenttia: