maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ompeluksia

En ole vaatteita ommellut moneen vuoteen ja nyt jostakin iski kipinä ommella Joonalle vaatteita. Body ja housut on valmistuneet sekä yksi pipo. Ja tuntuihan se ompelu niin mukavalta että suunnitelmissa olisi tehdä lisääkin! Myös blogini on kokenut muodonmuutoksen ja voi olla että vielä sitä muokkaan jatkossakin. Halusin muutosta ja jotain uutta ilmettä siihen ja nyt tuntuu että en ole ikinä tyytyväinen muutoksiin... Jospa se joskus vielä löytää lopullisen muotonsa, ainakin vähäksi aikaa. :) Latasin myös koneelleni kuvankäsittelyohjelman ja innostuin harjoittelemaan kuvankäsittelyäkin. Jos sitä jatkossa vähän yrittäis enemmän panostaa tuohon valokuvaukseenkin.

Tässäpä siis nyt esittelyssä näitä tuotoksia:

Body on ommeltu trikookankaasta ja siinä on resorikanttaukset. Kaava on jostain vanhemmasta Ottobre-lehdestä hieman muokaten, koko 86cm. Lehden numeroa en muista. Vinkkiä bodyn ompeluun löysin täältä, ja resorikanttaukset tein kuten tässä ohjeessa on tehty. Ja ihan hyvinhän se onnistui. Tuli vaan tosi paksut noista resorikohdista, ei haittaa valmiissa bodyssa mitään mutta ompeluvaihetta hieman hankaloitti. Kaksoisneulaakin kokeilin ensimmäistä kertaa, mutta sehän vääntyi heti kättelyssä. Sillä ei näköjään kannata sauman päältä ommella... Tikkasin resorit siis tavallisella suoralla ompeleella ja hyvä tuli niinkin. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Nepparien kiinnitystä kokeilin myös ensimmäistä kertaa. Käytin Prymin neppareita jotka kiinnitin vasaralla.

Body sai kaverikseen tummanruskeat collegehousut:

Housujen kaava on Suuri Käsityö-lehdestä 8/2006. Koko 80cm, reilu mitoitukseltaan. Housuissa on takataskut ja vyötäröllä on kuminauha sekä kiristysnyöri. Ei ollut heti housujen valmistuttua mahdollisuutta lähteä nyöriostoksille, niinpä kaivelin omiatarvikevarastoja ja löysin sieltä ainoastaan valkoista puuvillanauhaa. Päätin kokeilla sitä, ja ihan kivastihan se tuohon sopii. Voi olla että vaihdan nauhan jossain vaiheessa jos löydän paremmin sopivaa väriä, mutta saipahan nyt ainakin housut käyttöön kun on edes joku nauha siinä. :)
Tähän kuvaan yritin saada näkyviin takataskuja, mutta aika huonosti varmaan erottuu kun on niin tumma väri:Tässä vielä pari kuvaa vaatteista mallin päällä. Molemmissa on vielä reilusti kasvunvaraa, housujen lahkeitakin joutui vähän vielä käärimään:
Apinatrikoota jäi vielä sen verran että siitä sai ommeltua vielä pienen pipon:

Että tämmöistä tällä kertaa! Nyt ei muuta kuin seuraavia ideoita toteuttamaan...

1 kommentti:

  1. Kaunis tämä "uusi" blogisi ulkoasu.
    Ihania vaatteita olet ommellut Joonalle. Lapsille on kiva ommella, etenkin kun kaupoissa on niin ihania lastenkankaita.

    VastaaPoista