lauantai 13. heinäkuuta 2013

Merirosvoni mun

Nyt on pikkumies saanut merirosvoaiheisen paidan sekä uudet housut.


Kangas paitaan löytyi Eurokankaasta ja kaavat Ottobre 3/2011-lehdestä. Paitaan tein 3/4 mittaiset hihat, joka osoittautui oiken mukavaksi vaihtoehdoksi. Vähän jänskätin että tuleeko hölmö hihanmitta, mutta eipä tullut vaan tosi kivan näköinen. :)

Housujakin pikkumies tarvitsee. Jotenkin ne perinteiset tummansiniset, harmaat, ruskeat jne. tuntuivat jotenkin tylsiltä ja ankeilta värivaihtoehdoilta, joten päätin räväyttää ja tehdä pojalle punaiset housut. Ajattelin että malli on sitten oikein poikamainen, ja tällaiset niistä sitten tuli:


Edessä on taskut ja sivulla isot päällitaskut. Polvien kohdalla on pienet muotolaskokset etukappaleella. Vyötäröllä on vyönlenkit ja kuminauha sivuilla ja takapuolella.


Takana on kaarroke ja yksityiskohtana vielä lahkeensuussa kuminauha ainoastaan takakappaleen puolella. Kaavat näihin hoisuihin löysin Suuri Käsityö 9/2011 lehdestä. Ohjeesta jätin pois takataskut jotka oli upotettu kaarrokkeeseen. Mielestäni ne oli aika turhat ja halusin vähän "oikaista" kun näissä oli paljon yksityiskohtia muutenkin.

Mainittakoon vielä, että sivutaskujen napeiksi valikoitui tälliset ankkurinapit, jotka mielestäni sopivat hyvin tähän merirosvo-aiheeseen:


Kyllä nyt kelpaa uusilla tamineilla taas mennä! :) Ja hetihän sitä piti lähteä leikkipuistoon uusia vaatteita testaamaan. Ja äiti yrittää kameran kanssa juosta perässä. ;)

Hyvän malliset vaatteet tuli, housutkin istuvat hyvin jalkaan.

Ja pääsihän se pikku merirosvo ihan oikeaa merirosvolaivaakin ohjaamaan! "Maata näkyvissä!"
1 kommentti: