maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kesävaatteita

Siitä onkin taas aikaa vierähtänyt kun viimeksi blogiin olen kirjoitellut. Enkä kyllä pahemmin ole muidenkaan blogeja käynyt viime viikkoina lukemassa... Tässä on nyt ollut monenlaista myllerrystä elämässä ja muutto uuteen kotiin joten en ole ehtinyt  enkä jaksanut paljon bloggailla. Mutta nyt yritän parantaa tapani ja jatkaa blogiin kirjoittelua.
Blogihiljaisuudesta huolimatta käsitöitä on kuitenkin valmistunut tässä parin kuukauden aikana tasaiseen tahtiin. Nyt olen ollut taas vaihteeksi enemmän ompelutöistä innostunut, ja pojalle on jonkin verran vaatteita valmistunut. Tässäpä tulee esittelyä viime aikaisista töistä.

Eurokankaasta löysin ihanaa kettu-trikoota, josta valmistui tällainen t-paita:Koko on 86cm ja tehty samalla kaavalla kuin tämä apinapaita. Tästä tuli mielestäni ihan supersuloinen ja onkin yksi minun lemppareistani!Sitten olen tehnyt lyhythihaisen bodyn ja sortsit. Pöllötrikoo tarttui mukaani Kestovaippakaupasta ja tummansininen trikoo on kirpparilöytö. Bodyn pääntie, hihat ja lahkeensuun reunat on huoliteltu tummansinisellä joustokanttinauhalla. Bodyn koko on 86cm ja sortsien 80cm.Tämän bodyn kaavat löytyi Ottobre-lehdestä, jonka numeroa en nyt muista enkä sitä ole muistanut ylös laittaa... Sortsin on tehty taas samalla kaavalla kuin nämä, mutta hieman kavensin lahkeita. Oikein mukava setti tuli tästäkin.


Yhden pitkähihaisenkin bodyn olen tehnyt, kyllä niitäkin tässä suomen kesässä tarvitaan. Tähän kangas löytyi Rovaniemeltä Ilofantista. Olimme keväällä siellä reissussa ja siskoni osti meille lahjaksi tätä kangasta, josta minä sitten ompelin bodyn. Pääntien, hihan- ja lahkeensuut huolittelin joustokantilla. Koko on tässäkin 86cm.Tämä kangas oli kyllä mielestäni ihana löytö, suloiset pikku dinot ja ihanat värit. :)
Kaavat tähän bodyyn löytyi jostain vanhemmasta Ottobresta jonka numeroa en taaskaan muista (täytyykin jatkossa muistaa laittaa nuo lehtien numerot ylös). Nämä kaavat eivät olleet mielestäni hyvät, enkä tule niillä varmaan enää tekemään toista bodya. Tosi paljon sai ommellessa muokata että tuli hyvän mallinen. Lopputulokseen olen muuten nyt tyytyväinen, mutta nuo jalkojen aukot ovat vielä vähän turhan tiukat. En kuitenkaan lähtenyt neppareita irrottamaan ja joustokanttia purkamaan, vaan pidetään tätä bodya niin että vain keskimmäinen neppari on kiinni, niin jää jaloille tarpeeksi liikkumatilaa, ja kyllä se päällä pysyy niinkin. Mutta suloinen tämä on ja jälleen yksi lemppareistani!Lisää vaatteita on valmistumassa sekä verhoja ja tyynyjä uuteen kotiin. Niistä lisää tuonnempana. :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita kaikki. Tuollaisen bodyn ohje pitäisi kyllä saada, haluaisin tehdä tuollaisella pääntiellä vaihteeksi :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja vaatteita pikkuiselle :)Tuo kettutrikoo on ihanaa...kunpa sais sitä.

    VastaaPoista